Nu i helgen avgörs om Norrbotten skall få två lag i division två nästa år i och med att division tre avslutas i dag i Älvsbyn. Segern kommer av allt att döma att stå mellan Luleås lag ”Reklamtrion” och Skellefteås lag ”Ekman”. Vinnaren av serien går automatiskt upp i division två. I dagarna har inbjudan till Vuollerims inbjudningstävling ”Rimliret” kommit. Tävlingen spelas den 13 december med start klockan 9.30. Tävlingen brukar gillas av deltagarna så passa på att anmäla er. Sista helgen i november spelas DM- finalen för veteraner. Som jag skrev förra veckan är åldersgränsen ändrad vilket gör att fler kan deltaga. Ett stort startfält är alltid till gagn för oss i och med att vi då får fler par till SM- finalen. På klubben i onsdags fick jag upp en underlig skvis på grund av att jag spelade fel. Efter att jag som syd öppnat med en sang och väst varit inne med ett ruterbud hamnade vi så småningom i fyra sang. Utspel spaderdam:

ª10 8 7

©E K J 8 7

¨E 3 2 

§E 2  

ªD J 9 6 5                          ª4 3  

©2                                       ©6 5 4 3

¨K J 6 5                              ¨10 9 4

§6 4 3                                  §D 10 9 5

 

ªE K 2

©D 10 9    

¨D 8 7

§K J 8 7

Du tar utspelet med handens kung går in på bordet i hjärter och spelar klöveress och en klöver till mask med handens knekt. Jag tog ut klöverkung och sakade en ruter på bordet. Nu spelade jag de höga hjärterna till följande slutläge:

ª10 8

©-

¨E 3  

§- 

 

ªJ 9                                    ª4  

©-                                       ©-

¨K J                                   ¨10 9

§-                                        §D

ªK

©-   

¨D 8  

§8

Det är här jag har spelat, eller om ni vill, sakat fel. Jag skulle i det här läget haft en spader till istället för klöveråtta, vilket gör att jag kunde gå in på spaderkung och peta in väst i spader, för att få den framtvingade ruterfavören. Men titta nu vad som händer när du går in till handen på spaderkung och petar in öst i klöver. Vad skall väst saka? Sakar han spader blir bordets tia hög och sakar han ruter tar man de två sista sticken i ruter. Jag vet inte vad en sådan skvis kallas där man genom att peta in den ene motståndaren skvisar den andre. Är det någon som vet? I bland har man tur med sitsarna som i det här fallet resulterade i sex trick och bra med poäng på brickan.