Förra helgen drog allsvenskan igång med för våra lag spel i Uppsala, Boden och Älvsbyn. I Uppsala spelade Råneå i division två med ett mycket lyckat resultat. Man började med att vinna över Uppsala BS ”Magnum” med 25-5. I andra matchen slog man ”Team JJ”, BK S:t Erik, med 17-13 för att i tredje matchen gå på en liten mina i form av BK S:t Eskil och förlust med 10-20. I fjärde matchen tog man sig an serieledarna BK S:t Erik ”Petter” och gick segrande ur striden med 19-11. Råneå har med den starten, där man samlat ihop 71 MP och ligger på tredje plats, bäddat för ett förnyat kontrakt i tvåan. Bra jobbat så här långt. I division tre tog förhandsfavoriterna Luleå BK ”Reklamtrion” täten efter tre omgångar på 73 MP. Alltså bara två matchpoäng från max. Som det verkar efter helgens övningar verkar striden om seriesegern stå mellan ”Reklamtrion” och Skellefteås lag ”Anders” som skrapade ihop 68MP. Ännu är det sex matcher kvar så ingenting är klart förrän i slutet på november. I vår match mot Skellefteå ”Owe” råkade jag ut för en otrevlig spelföring. Jag satt öst och spelade ut spaderkung mot tre sang:

ªE 5 3

©D 9 8

¨K J 6 

§E K 9 5  

ª9 8 2                                 ªK D 10 6 4    

©J 3                                     ©K 6 4 2

¨9 7 5 4 2                            ¨D 10 3

§D 10 3                                §4

 

ªJ 7

©E 10 7 5    

¨E 8

§J 8 7 6 2

Spelföraren släppte utspelet och tog först tredje gången färgen spelades samtidigt som han sakade en hjärter på bordet. Han fortsatte med tre ronder klöver till min partners dam. Under tiden började mina problem. Vad skulle jag saka? Jag valde att saka två hjärter. Min partner fortsatte nu med ruter till spelförarens hacka min tia och bordets ess. Följande läge har uppstått:

ª-

©D 9 8

¨K J  

§5  

ª-                                      ª10 6   

©J 3                                   ©K 6 

¨9 7 5 2                             ¨D 3

§-                                       §-

 

ª-

©E 10 7     

¨8

§J 8

När nu spelföraren spelar sina höga klöver på bordet samtidigt som han sakar en hjärter på hand så skall jag saka två kort. Hur jag än sakar är jag chanslös att kunna beta kontraktet. I själva verket spelade jag på att min partner hade hjärterdam så jag singlade hjärterkungen. Då tog spelföraren helt sonika ut hjärteress för fyra trick på brickan. Bra spelat!